Gnupg_logo.svg

BLUG 23. Februar 2017 – OpenPGP workshop

BLUG 23. Februar 2017 – OpenPGP workshop

Bergen (BSD and) Linux User Group fortsetter møteserien “Last Thursday”,

Torsdag 23. Februar 2017 kl 18:30 (MERK TIDSPUNKTET)
Bergen Offentlige Bibliotek, Auditoriet
Strømgaten 6, 5015 Bergen 1

med det kanskje viktigste møtet/workshoppen du går på i år,

Kom igang med sikker epost!

Hendelser den senere tiden viser hvor viktig det er å kjenne til verktøyene for å verifisere identitet på avsendere av epost. Et essensiellt verktøy til dette er OpenPGP (GnuPG et.al.) som lar en signere epost med digitale signaturer slik at mottageren kan være sikker på hvem du er. OpenPGP lar en også sende kryptert epost.

2. mars 2017 arrangerer Audun Larsen et keysigning party. Her møtes folk, og kan verifisere hverandres nøkler, slik at en får etablert en tillitskjede. Dette er vesentlig for at du skal kunne verifisere avsendere du ikke tidligere har hatt kontakt med. På workshoppen vil du lære mer om dette.

Men for å kunne ha nytte av et keysigning party, må en først ha sine egne nøkler. Derfor arrangerer vi denne workshoppen, slik at du får

 • Satt opp epostklienten din
 • Generert dine egne nøkler
 • Se hvordan det fungerer i praksis
 • Føle deg trygg på hvordan dette fungerer

Ta med deg egen datamaskin (Linux/BSD/OSX/Windows), slik at du kan få generert dine egne nøkler på en maskin du stoler på!

Dersom du allerede har dine egne nøkler, og kan dette, setter vi pris på om du likevel kommer, og deler din kunnskap og erfaringer.

Praktisk

Biblioteket stenger kl. 20. Foredragstidspunktet vårt er derfor flyttet fra 19:00 til 18:30.

Etter foredraget går mange av oss videre på Henrik 2 for samtale over et glass med noe godt i.

Møtet denne gangen har et workshop-format. Deler av arrangementet kan bli tatt opp på video (innledninger, presentasjoner). Men arrangementet som sådan vil ikke bli streamet på YouTube.

BLUGs kanaler

Småprat

Hver torsdag møtes en del BLUG’ere på Henrik Øl og Vinstove, der vi prater om løst og fast. Ellers finner du oss på IRC: på irc.freenode.net: #blug.

Epostlister

Vi har også epostlister for diskusjon – blug@blug.linux.no: http://mailman.uib.no/listinfo/blug og en epostliste som kun brukes til å annonsere møter – blug-announce@blug.linux.no: http://mailman.uib.no/listinfo/blug-announce

Sosiale medier

BLUGs plan videre ser ut som følger:

 • Mars
  Torsdag 30. mars – TBA
 • April
  Torsdag 27. april – TBA
 • Mai
  Torsdag 26. mai – TBA
 • August
  Torsdag 25. august – TBA

Dersom du har et tema du gjerne vil fortelle om, eller vet om noen som kan holde foredrag for oss er det bare å si ifra til undertegnede, på elzapp+blug@gmail.com

mvh Bård Aase

7261 1726 0034 9AC0 8EB0 53ED 6B03 C4B4 F5CF FF71

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *